Završnice ligaških takmičenja za borske ekipe

0

BOR – Tokom vikenda igraju se utakmice pretposlednjeg kola Borske okružne fudbalske lige. Brestovac na svom terenu dočekuje prvoplasiranu Slogu iz Kobišnice koje je pre nekoliko kola obezbedila titulu prvaka i plasman u viši rang takmičenja. Krivelj na svom terenu igra protiv Šarbanovca, dok Nemetali iz Donje Bele Reke gostuju u Blizni istoimenoj ekipi. Zlot je u ovom kolu slobodan , a sve utakmice igraju se u subotu u 17 sati i 30 minuta.

Najbolje plasirana ekipa sa teritorije grada Bora je Zlot koji deli drugo i treće mesto sa Rudnom Glavom sa 53 boda. Brestovac je na četvrtom mestu sa 51- nim bodom, Šarbanovac je peti sa 46, Nemetali su na devetom mestu sa 36 bodov, dok je Krivelj 13-ti sa 23 boda, pet više od pretposlednjeg Ključa koji ima 18 bodova i teoretske šanse da u slučaju da Krivelj pretrpi dva poraza, a Ključ ostvari dve pobede, ostane u ovom rangu takmičenja.

Rukometaši Bora posle završetka takmičenje u prvoj regionalnoj ligi grupa Istok A, u kojoj su osvojili četvrto mesto, igraju u nedelju u 19 sati protiv Mladosti iz Vranja, ekipe koja je u grupi Istok B takođe osvojila četvrto mesto u doigravanju. Rukometaši Borskog jezera u istom rangu ove sezone zauzeli su poslednje mesto. Utakmica će biti igrana bez prisustva publike.

U nedelju će u borskom sportskom centru biti održana i završnica mini lige Borskog, Zaječarskog i Pomoravskog okruga za dečake i devojčice do 13 godina starosti. Očekuje se učešće dvadesetak ekipa sa teritorije ova tri okruga, utakmice će po osam minuta, a za najbolje su obezbeđene nagrade. Projekt mini rukometne lige realizuje se godinama unazad u cilju promocije ovog sporta i omogućavanja mladim rukometašima i rukometašicama da steknu značajno iskustvo u takmičenju sa drugim ekipama istog uzrasta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *