UPSHIFT program za mlade

BOR – Do ponoći je otvoren konkurs za UPSHIFT program namenjen mladima koji žele da menjaju svet počevši od promena u svojoj okolini. Njegov sastavni deo je sticanje znanja i veština koje nisu dostupne u formalnom obrazovanju. Pravo učešća imaju mladi od 13 do 19 godina, koji žive na teritoriji Bora i još desetak gradova i opština jugoistočne Srbije a žele da osmisle ideju za unapređenje okruženja i okupe tim koji će učestvovati u radionicama.

Prijavljivanje je na sajtu organizacije Razlivalište. Dvodnevna online  radionica biće održana se 18. i 19. jula, a ukupno 16 timova, među kojima i grupa učenika borske gimnazije, radiće sa mentorima. Osam najboljih timova dobiće finansijsku podršku od 2000 evra i podršku mentora da svoju ideju sprovedu u delo.

UPSHIFT program se realizuje u okviru regionalnog programa „Dijalog za budućnost:Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“. Program vode UNDP, UNICEF I UNESCO,  finasira ga Fond UN-a za izgradnju mira, a u Srbiji ga sprovodi organizacija Razlivalište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *