Borani prate epidemiološku situaciju

BOR – U Boru nema novoobolelih od korona virusa u poslednjih nekoliko dana. Za 10 sugrađana čekaju se rezultati testova, a prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada trenutno je 9 osoba pozitivnih na virus. Ovi pacijenti, uglavnom, imaju lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Većina Borana prati epidemiološku situaciju u Srbiji, regionu i gradu. Mišljenje sugrađana  je da je situacija nepredvidiva i da je važno da se do kraja ispoštuju sve preporuke i odluke nadležnih službi. Bojazan od virusa postoji, ali se isto tako upućuju kritike na račun neodgovornih pojedinaca , ali i pojedinih institucija koje bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da primenjuju i ozbiljnije mere prilikom obavljanja svojih delatnosti, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

U pojedinim delovima Srbije raste broj obolelih od korone, a posebno zabrinjava činjenica da sve više obolevaju mladi koji nemaju neke hronične bolesti. Stručnjaci apeluju na građana da se pridržavaju svih mera i prepuruka nadležnih institucija i službi, a koliko će situacija sa korona virusom eskalirati ili ne, u svakom slučaju je neizvesno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *