Uređenje centralnog gradskog parka

Vremenske prilike i dalje idu na ruku građevinskim ekipama koje na više lokacija u Boru privode kraju aktuelne radove. U 2023. godini ukupno je za kapitalne investicije u gradu i borskim selima iz budžeta izdvojeno 3,2 milijarde dinara a za uređenje putne infrastrukture 750 miliona dinara, što zahteva i obimne građevinske radove.

BOR – Građevinska sezona u Boru i dalje traje. Na više lokacija radi se u kontinuitetu kako bi se radovi priveli kraju na vreme, a trenutno je fokus na uređenju centralnog gradskog parka. Tim povodom, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima obišao je jedan od najlepših i najstarijih gradskih parkova.

Bor je, nekoliko poslednjih godina, postao veliko gradilište. U 2023. godini ukupno je za kapitalne investicije odvojeno 3,2 milijarde dinara, za uređenje putne infrastrukture 750 miliona dinara, to su ogromna novčana sredstva koja zahtevaju i obimne radove. I danas je naš Bor gradilište, u svakoj mesnoj zajednici se nešto radi, sela smo završili, završavaju se radovi u gradu. Danas smo ovde, kao što smo i obećali, počela je rekonstrukcija centralnog gradskog parka. Ovde ćemo dobiti nove pešačke staze, nove klupe, sve će biti urađeno po standardima, kako naš grad i zaslužuje i ovde će moći naši sugrađani sa svojom decom da uživaju i provode slobodno vreme.  Narednih dana očekuje nas raspisivanje javne nabavke za uređenje platoa ispred Doma kulture i želimo da ovaj najlepši deo grada kompletno uredimo, da imamo mesto kojim ćemo se ponositi“,  rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Lokalna samouprava nastaviće i naredne godine održavanje grada kroz sistem investicija u uređenje putne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije i svega što bude neophodno građanima kako bi živeli u što boljim uslovima, najavio je Milikić i dodao da se ovih dana obilaze i gradske i seoske mesne zajednice i kroz razgovor sa sugrađanima dolazi do saznanja šta im je još potrebno i koji su njihovi predlozi za unapređenje grada i borskih sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.