Uređenje fiskulturne sale i školskog dvorišta

MAJDANPEK- Zahvaljujući projektu Ministarstva prosvete koji se odnosi na modernizaciju škola, učenici Osnovne škole „12. septembar“ u Majdanpeku, od ove školske godine nastavu fizičkog vaspitanja izvodiće u potpuno renoviranoj fiskulturnoj sali. Kompletna rekonstrukcija koštala je 100 hiljada evra, od kojih je 75 odsto obezbedila Svetska banka, a 25 procenata lokalna samouprava.

Tokom tri meseca, koliko su trajali radovi, postavljena je nova krovna konstrukcija, izmenjen parket u sali, uređene i opremljene svlačionice i kupaonice, zamenjena elektro instalacija“, kaže Vesna Žikić, direktor škole.

„Pored toga, lokalna samouprava je odobrila sredstva za sanaciju toplovodne instalacije, tako da će uskoro nastavnici fizičkog vaspitanja časove držati u potpuno uređenoj, gotovo novoj fiskulturnoj sali, koja je pre rekonstrukcije bila neadekvatno i nebezbedno mesto za nastavu“, dodaje direktor Vesna Žikić.

U vreme kada je izgrađena „nova“ škola, kako je u Majdanpeku zovu, a bilo je to 1970. godine, ovaj školski objekat bio je jedan od namodernijih, koji je u svom sastavu imao i bazen za obuku đaka neplivača i časove plivanja. Zbog dotrajalosti, ovaj deo sale dugo nije u funkciji, pa se u ovoj školi nadaju da će u sklopu najavljenog renoviranja cele škole i bazen stići na red.
 
Inače, tokom letnjeg raspusta radilo se i u drugoj gradskoj školi, OŠ „Velimir Markićević“ gde je kompletno rekonstruisano školsko dvorište.
 
Uređenje fiskulturne sale i školskog dvorišta , 26. septembar 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *