Uređenje puteva u MZ Šarbanovac-Timok

Iz gradske kase je za uređenje puteva u gradu i selima ove godine opredeljeno 500 milona dinara. Do sada je završeno asfaltiranje u Šarbanovcu, privode se kraju radovi u Metovnici, Zlotu, Krivelju i Brestovcu a trenutno su ekipe preduzeća Štrabag u selu Šarbanovac – Timok.

BOR – Na teritoriji Grada Bora u toku je uređenje gradskih i seoskih puteva, a ekipe preduzeća Štrabag danas su u selu Šarbanovac – Timok gde se asfaltira deo puta u dužini od 500 metara. Radove su obišli predstavnici lokalne samouprave.

Zadatak lokalne samouprave je da unapredi život građana i meštana borskih sela i u te svrhe iz budžeta je u 2023. godini za uređenje puteva opredeljeno 500 miliona dinara, po 250 miliona za seoske i gradske puteve. Ekipa preduzeća Štrabag danas je u selu Šarbanovac – Timok gde se asfaltira deonica puta u dužini od 500 metara. To neće zadovoljiti sve potrebe meštana, ali je u ovom trenutku veoma značajno za desetak porodica sa decom koje će lakše funkcionisati zahvaljujući uređenom putu. Važno je da svi budu strpljivi, a Grad Bor će kao i do sada, na osnovu zahteva i potreba meštana, nastaviti radove i uređenje svih puteva “, kaže Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Do sada je završeno asfaltiranje u Šarbanovcu, privode se kraju radovi u Metovnici, Zlotu i Krivelju a trenutno su ekipe i u Brestovcu.

Nakon asfaltiranja u selu Šarbanovac – Timok, radovi se nastavljaju u Bučju, Slatini, Donjoj Beloj Reci, Luki i Tandi“, kaže Marić.

Meštanima seoskih mesnih zajednica je pored zdrave pijaće vode i elektroenergetske instalacije, najbitnije da putevi u selima budu uređeni kako bi nesmetano mogli da saobraćaju, te su veoma zahvalni na trudu i sredstvima koje grad Bor ulaže u uređenje sela.

U prethodne četiri godine na teritoriji Grada Bora asfaltirano je više od 100 kilometara puteva a plan je da u narednih nekoliko godine budu uređeni svi seoski putevi, najavio je Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.