Uređenje puteva u zaseoku Topla

0

Uređenje nekategorisanih puteva u borskom selu Luka se privodi kraju. Najkritičnije deonice koje su oštećene poslednjim poplavama su sanirane, a u toku je ravnjanje puteva i rasčišćavanje terena u pojedinim rejonima ovog sela.

LUKA, BOR – Deo mehanizacije JKP „3.oktobar“ u Boru angažovan je na uređenju atarskih puteva u selu Luka. Putevi se ravnjaju u zaseoku Topla, rejonima „Čeret“ i „Oblež“, gde je smešteno oko 15 domaćinstava. U raščišćavanju oboda deonica učestvuju i meštani, a najveći posao, za njih je ukloniti nabujalu vegetaciju nakon dugog kišnog perioda. Prema rečima nadležnih, uređenje atarskih puteva u borskom selu Luka počelo je još početkom ovog meseca, a ovim poslom obuhvaćeni su gotovo svi rejoni.

Rađeno je u rejonima „Podvizak“, „Kej“, „Paulešti“, „Trebučna“, na putu prema planinama Stol i Deli Jovan. Generalno, idemo u svaki rejon i ravnjamo teren odnosno put, da bi meštani imali bolju povezanost sa centrom sela i sa gradom“ istakao je Boban Žikić predsednik Saveta MZ Luka.

Uređenje nekategorisanih puteva u Luki biće nastavljeno i narednih dana, u preostalim rejonima, a u Savetu ove seoske mesne zajednice ističu da je, prethodnih sedmica značajan posao urađen zahvaljujući dobroj koordinaciji i saradnji sa nadležnim preduzećima i lokalnom samoupravom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *