Uređenje putne infrastrukture-prioritetan razvojni projekat

BOR-Jedan od razvojnih projekata Grada Bora je uređenje putne infrastrukture. U ovoj godini u sanaciju putne mreže  biće uloženo 700 miliona dinara, od toga u prvoj polovini 300 miliona, plus 100 miliona naknadno raspisanih javnih nabavki. U zavisnosti od punjenja budžeta asfaltiranje će biti nastavljeno i u drugoj polovini godine.

Ove godine se planira kompletna rekonstrukcija ulice Moše Pijade. U narednih nekoliko nedelja biće skinute kocke na trotoarima, u planu je zamena podzemne instalacije, presvlačenje kolovoza, proširenje javne rasvete u delu pešačkih prelaza, a predviđeno je presvlačenje trotoara sa leve strane. Očekujemo da će kompletna rekonstrukcija ulice Moše Pijade biti završena najkasnije u oktobru“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Osim uređenja ulice Moše PIjade planu je takođe u ovoj godini izgradnja novih i rekonstrukcija parking prostora i trotoara na svim lokacijama gde postoji mogućnost.

Ove godine smo posebno obratili pažnju na prolaze između zgrada koje ćemo asfaltirati , a nastavićemo asfaltiranje i  uređenje putne infrastrukture u selima. U 2018-2019 asfaltirali 45 kilometara seoskih puteva, 25 kilometara loklanih gradskih puteva i 159 kilometara atarskih puteva nasuli rizlom. U poređenju sa drugim opštinama u regionu, asfaltirali smo najviše puteva“, dodao  je Aleksandar Milikić.

Osim o asfaltiranju, Grad Bor vodi računa i o razvoju vodovodne, kanalizacione mreže i infrastrukture uopšte. U prilog tome i činjenica da je za samo dve godine u ovoj oblasti na području Bora  završeno tridesetak projekata koji se postepeno realizuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *