Uređenje Ulice „Cara Lazara“ u Boru

0

U naselju Novi gradski centar završava se asfaltiranje Ulice „Cara Lazara“. Time su sanirana sva oštećenja ove saobraćajnice, a biće sprečeno i akumuliranje vode na raskrsnici prema glavnom putu koji vodi od Slatine ka Domu zdravlja.

BOR – Uređenje ulica u gradskim mesnim zajednicama u Boru nastavljeno je u naselju Novi gradski centar, gde se rekonstruiše i asfaltira Ulica „Cara Lazara“. Sa ove ulice duge oko 400 metara prethodno je uklonjen stari asfalt, a radnici Preduzeća za puteve „Strabag“ nanose novi sloj čime će biti sanirana sva oštećenja.

Bor je definitivno veliko gradilište i to se vidi i na terenu. U toku je asfaltiranje, ali pored toga rade se i veliki infrastrukturni projekti. Sutra ćemo na sednici Skupštine grada odlučivati o rebalansu budžeta, kojim smo predvideli nove aktivnosti. Očekuje nas da do kraja godine uradimo ulazni krak u Ulici „Moše Pijade“, pre svega trotoare, da izgledaju kao na suprotnoj strani ulice. Nastavljamo izgradnju Akva Parka, vrlo brzo počinjemo izgradnju novog sportskog kompleksa i nove fiskulturne sale u naselju Metalurg, a za narednu godinu nas očekuju mnogo veći projekti. Ovde kroz asfaltiranje završavamo Novi gradski centar, radili smo trotoare, parkinge i ulice, kao i u ostalim delovima grada. Uporedo sa tim radimo i u selima, a naredne godine plan je da uredimo sve prilaze zgradama u naseljima četvrta i peta mesna i da oni dobiju potpuno novi izgled“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U Boru se uređenje kolovoza radi na još nekoliko lokacija, u ulicama „Jovana Dučića“ i „Vase Pelagića“, a za rekonstrukciju se pripremaju i trotoari u Ulici „Kralja Petra Prvog“. U seoskim mesnim zajednicama privodi se kraju asfaltiranje u Metovnici. Radovi će sledeće nedelje biti nastavljeni u Brestovcu, a nakon toga i na Borskom jezeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *