Urinarne infekcije povećane u letnjem periodu

0

BOR – Leto je godišnje doba koje nam nudi pregršt uživanja u prirodi i na kupalištima.Osim užitaka koji ga čine jednim od omiljenih godišnjih doba, ovaj najtopliji period u godini sa sobom nosi i različite potencijalne rizike po zdravlje populacije.Jedan od njih je i pojava urinarnih infekcija.

Urinarne infekcije su prisutne tokom cele godine, ali su tokom leta svakako učestalije. Prvi simptomi su otežano mokrenje, često a oskudno, peckanje i osećaj nelagodnosti tokom mokrenja.Terapijom uroantisepticima, po potrebi i antibioticima uz primenu biljnih čajeva, nekomplikovane urinarne infekcije se uglavnom efikasno leče. Međutim,naizgled  beznačajne infekcije, mogu da budu dugotrajne i veoma uporne, pa čak i da dovedu do oštećenja bubrega, zato treba reagovati na vreme, obratiti se lekaru i biti istrajan u lečenju“ , rekao je doktor Vidoje Radosavljević, načelnik Urološkog odeljenja Opšte bolnice u Boru.

Ako nema nikakvih simtoma, tokom letnjeg perioda bi bilo dobro da svako da urin na analizu, radi preventive. Naravno, nekad su simptomi itekako uočljivi pa se javljaju povećana temperatura ili otežano mokrenje, što su sigurni pokazatelji da nešto nije u redu.Tada su odlazak kod lekara, kao i laboratorijska analiza urina obevezni. Lečenje nekomplikovanih urinarnih infekcija je jednostavno i uglavnom efikasno uz upotrebu uroantiseptika, antibiotika i prirodnih lekova, biljnih čajeva.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2xk2mz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *