Uskoro isplata podsticaja

BOR – Poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji će u najkraćem roku biti isplaćena dugovanja za podsticaje za biljnu proizvodnju, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Već krajem decembra i početkom januara naredne godine oni će moći da podignu novac u nekoj od banaka uz manju proviziju, ali nije precizirao kolika će ona tačno biti, jer se o tome još razgovara. Oni koji ne budu hteli da plate proviziju bankama, novac za podsticaje će dobiti u nekoliko rata.

 Postoji  saglasnost ministarstava finansija i poljoprivrede i svih drugih organa da se izmire obaveze i narednih dana biće tačno utvrđena koliki je njihov iznos. Dugovanja poljoprivrednim proizvođačima vezana za podsticaje su nastala zbog propusta u državnoj administraciji i i zbog toga neko će morati da snosi odgovornost, rečeno jeu Ministarstvu za poljoprivredu.

Država na ime subvencije u biljnoj proizvodnji isplaćuje 6.000 dinara po hektaru i po 3.000 za gorivo i đubrivo, a poljoprivrednici od ove godine pojedinačne podsticaje mogu da dobiju za 20 hektara zemlje, a ne kao ranije za 100. Prema ranijim podacima zbog nedostatka para u državnom budžetu, 212.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji ostalo je bez subvencija za biljnu proizvodnju

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/k57x_w6X-vE“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *