Uspeh na republičkom takmičenju iz statistike

BOR – Učenici Ekonomsko trgovinske škole, nastavljaju niz uspeha na republičkim takmičenjima. Da im je i statistika jača strana, pokazali su na takmičenju koje je održano u Šapcu.

Takmičenje je održano u Šapcu, 20. i 21. aprila, učestvovale su 23 škole iz područja prava, ekonomije i administracije, učenica naše škole Isidora Bogdanović zauzela je treće mesto i to je drugi put zaredom da imamo takav uspeh. Takmičenje iz statistike je obnovljeno 2013. godine nakon duge pauze od 12 godina. Mi učestvujemo redovno od 2016. i uvek pripremamo više učenika, ali prema propozicijama samo jedan može da predstvlja školu„, kaže Zvezdica Pavlović profesor ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko trgovinskoj školi u Boru.

Statistika je zanimljiv predmet, ali greške u rešavanju zadataka mogu vrlo lako da se potkradu, pa je za pripremu potreban temeljan rad, na takmičenju puna koncentracija, a neophodno je i dobro poznavanje matematike i logike,  kaže Isidora Bogdanović, opisujući utiske sa republičkog nadmetanja gde je postigla zapaženi rezultat.

Osim znanja koje joj ostaje kao najveća nagrada, treće mesto Isidori je donelo i neke pogodnosti pri polaganju prijemnog ispita za fakultet, novčane olakšice za dalje školovanje i vredne knjige iz oblasti ekonomije. Republičko takmičenje ujedno je i dobra priprema za prijemni ispit koji predstoji ovoj učenici završnog razreda Ekonomsko trgovinske škole.

Uspeh na republičkom takmičenju iz statistike, 29. april 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *