Uspeh učenice Mašinsko elektrotehničke škole na republičkoj Književnoj olimpijadi

BOR – Na republičkoj Književnoj olimpijadi, koja je i ove godine tradicionalno održana u Sremskim Karlovcima, i pored jake konkurencije naročito učenika gimnazija, Sara Stjepanović, đak Mašinsko elektrotehničke škole u Boru postigla je zapaženi rezultat, osvojivši visoko drugo mesto.

Konkurencija je bila veoma jaka. Ovo mi nije prvi put, takmičila sam se i u drugoj i trećoj godini, stigla do opštinskog i do republičkog takmičenja, međutim samo do četvrtog mesta, ali nastavila sam dalje i sada osvojila drugo mesto. Moji utisci su odlični, Sremski Karlovci su prelepi, Karlovačka gimnazija takođe. Iako je konkurencija bila ogromna, dosta smo se pripremale profesorica Marija Vučković, moj mentor, i  ja, tako da nam je veoma drago što smo postigle ovakav uspeh„, kaže Sara Stjepanović učenica četvrtog razreda Mašinsko elektrotehničke škole u Boru.

Ovo je moje prvo iskustvo kao nastavnika na republičkom takmičenju, ove godine je konkurencija bila dosta jaka, oko 600 učesnika je bilo na olimpijadi, i to su uglavnom bili gimnazijalci. Ovo takmičenje je pretežno zasnovano na književnosti, među delima su i ona koja ne spadaju u redovan program za našu srednju školu, to je bio gimnazijski program. Sara je pokazala dosta interesovanja, čitala je danonoćno, tako da je uspela da se izbori i svojom zaslugom je postigla veliki uspeh„, kaže Marija Vučković profesor srpskog jezika u Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru.

Drugo mesto na republičkoj Književnoj olimpijadi Sari je donelo i pogodnost za upis na fakultet. Pošto planira da upiše Srpski jezik i književnost, biće oslobođena prijemnog ispita, a ljubav prema knjizi i lepoj reči nastaviće da neguje pa se možda jednog dana i sama nađe na mestu mentora i svojim primerom pokaže da se svaki uspeh može postići radom, trudom i ljubavlju. 

{Dailymotion}https://www.dailymotion.com/video/x6jkqli{/Dailymotion}

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.