Uspešna godina za lovni turizam

BOR – Tokom  lovne sezone za lovište na Dubašnici kod Bora vlada veliko interesovanje. Za sezonu u proseku 150 lovaca  poseti borsko lovište, najviše domaćih, a bilo je ljubitelja  lova iz Rusije i Južno afričke republike.

„Možemo da se pohvalimo dobrim rezultatima u ovoj sezoni  posebno što se tiče krupne divljači. To se odnosi na evropskog jelena, muflona i divljeg vepra iz razloga što je on trofejna divljač“ – rekao je Dragan Papić, upravnik lovišta.

Lovni turizam je od izuzetnog značaja za Opštinu Bor, ali i za šumsku upravu.

„Naš godišnji prihod je između šest i sedam miliona dinara tako da lovni turizam može da bude izuzetno profitabilan za ovo područje“ – istakao je Papić.

Borska Šumska uprava gazduje sa blizu 15.500 hektara šuma , uotvornom i zatvorenom delu.Iako je to veliki prostor, poslednjih godina nije bilo slučaja krivolova.

„Nema upada sa strane jer je lovočuvarska služba 24 sata na terenu“ – dodao je na kraju Papić.

Za sve oni koji budu uhvaćeni u nedozvoljenom lovu  predviđene su velike kazne, oduzimanje naoružanja, a pošto je krivolov krivično delo moguće su i zatvorske kazne. Predviđene su takođe i novčane sankcije i to od par pa do  nekoliko stotina hiljada dinara u zavisnosti od vrste divljači koja je ustreljena.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3h4254″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *