Uspešna letnja sezona za borske vaterpoliste

BOR – Vaterpolo klub Bor završio je letnji deo sezone, shodno uslovima za treninge koji zavise od rada otvorenih bazena. Iako se svake godine suočavaju sa istim problemima kada je reč o prostoru za treniranje, trude se da klub opstane i postigne što bolje rezultate na takmičenjima. Tako su sa memorijalnog turnira u Beloj Crkvi doneli zlato.

Turnir je došao kao šlag na tortu za ovu letnju sezonu, za završnicu. Poziv je stigao u sredu a turnir je bio u subotu, imali smo jako malo vremena za organizaciju. Momci su se složili, otišli smo, i igrali su u jako teškim uslovima. Bilo je hladno, padala je kiša, igralo se u jezeru, u delu koji je bio ograđen, učestvovale su dve ekipe iz Bele Crkve i jedna iz Požarevca, i iako su se momci smrzli u vodi, bilo im je toplo oko srca, vratili smo se sa zlatnom medaljom“,  kaže Saša Madanović, trener u Vaterpolo klubu Bor.

Osim ovog uspeha, celu sezonu ocenjuju kao vrlo uspešnu.

Letnja sezona je bila najuspešnija do sada za Vaterpolo klub Bor. Osim zlata sa turnira u Beloj Crkvi, bili smo na turniru u Velikoj Plani gde su igrale najmlađe ekipe našeg kluba, deca od 8 i 9 godina, odigrali su i seniori jednu utakmicu protiv ekipe iz Smederevske Palanke, a velikim uspehom smatramo i upis novih članova. Imamo 20 novih članova, dečaka i po prvi put tri devojčice koje igraju takmičarski vaterpolo. Sve u svemu, klub napreduje koliko uslovi dozvoljavaju, a uslovi su minimalni zbog pauze u trenažnom procesu. Mi se odazivamo na turnire i utakmice, nikada nismo odustali, ali uslovi svakako utiču na rezultate“, naglašava Madanović.

Vaterpolo klub Bor teninge će nastaviti kada počne grejna sezona i krene rad zatvorenih bazena u borskom sportskom centru. Klub trenutno broji ukupno 60 članova u svim selekcijama, a u najmlađu kategoriju polažu se velike nade i očekivanja, jer je među njima dosta talentovane dece, naglasio je Madanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *