Uspešne borske pijanistkinje

BOR – Emilia Puzović i Janja Đorđević, učenice prvog i drugog razreda odseka klavira Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru, u klasi profesorke Maje Rodić, osvojile su na Osmom otvorenom takmičenju učenika osnovnih muzičkih škola „Stanislav Binički“ u Beogradu, u disciplini klavir, svaka u svom razredu, prvo mesto. Obema učenicama ovo je bilo prvo muzičko takmičenje, a kako ističu vrlo su zadovoljne ostvarenim rezultatima.

Osim iz klavira takmičenje je organizovano i u disciplinama violina, violončelo, solfeđo i solo pevanje. S obzirom da je konkurencija bila jaka, uspeh je utoliko značajniji, smatra Maja Rodić, nastavnik klavira.

I Emilija i Janja odlični su đaci, a dobre rezultate ostvarile su i na drugim takmičenjima iz redovnih školskih predmeta. Janja je i uspešan sportista. Obe devojčice, kako kaže nastavnica Maja Rodić uskoro očekuju novi nastupi. Emiliu međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu od 10. do 16. aprila, a Janji krajem sledećeg meseca predstoji regionalno takmičenje klavirista u Zaječaru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *