BOR-U prvom polugodištu ove godine na području Nacionalne službe zapošljavanja filijale Bor bilo je blizu devet hiljada 500 nezaposlenih, od toga je pet hiljada 350 žena. U odnosu na isti period prošle godine to ja za oko devet odsto manje osoba bez posla.

 „To je pozitivan pomak s obzirom na postojeću situaciju. Veoma smo iznenađeni, jer je veliki broj lica bio zainteresovan da konkuriše po republičkom javnom pozivu za samozapošljavanje. Konkurisalo je 75, a 50 je već otvorilo radnje, od toga najviše u Boru 19.“, rekla je Lidija Načić, direktor borske Filijale.

Osim ovog atraktivnog programa, za koji je najveći broj zainteresovanih iz Bora, realizovan je i program namenjen poslodavcima za zapošljavanje osoba na novootvorenim radnim mestima za određene kategorije.

“To su mladi do 30 godina i stariji od 50, tehnološki viškovi korisnici socijalne pomoći. U ovom period zaključeno je 25 ugovora za 30 lica”, dodala je Lidija Načić.

I za treći – program stručne prakse na području borske filijale  bilo je veliko interesovanje, za šest meseci angažovana su 32 lica. Aktuelan je bio i program sticanja praktičnih znanja za koji ima još uvek slobodnih mesta. Takođe je realizovan i program zapošljavanja pripravnika sa visokim obrazovanjem, gde Nacionalna služba plaća naknadu od 35 hiljada dinara, kao i doprinose za socijalno osiguranje. Za mesta za zapošljavanje pripravnika sa srednjim obrazovanjem, poslodavci još uvek mogu da konkurišu, jer još uvek nisu popunjena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *