Uspešno realizovan projekat „Kreativnost bez granica“

BOR – Kroz radionice, diskusije, prezentacije i treninge, u prethodnih 12 meseci, nosioci projekta Podrška preventivno razvojnim potrebama mladih „Krativnost bez granica“ UG „Kokoro“, u partnerstvu sa Nacionalnim koledžom iz Rešice u Rumuniji, Regionalnim Centrom za obrazovanje oblasti Karaš – Severin u Rešici i UG „Village“, ostvarili su zacrtani cilj projekta čija je realizacija završena – osnaživanje mladih, jačanje lične emocionalne, socijalne zrelosti na uspostavljanju i unapređenju partnerskih relacija.

U periodu od 8.oktobra 2019. pa do sada, 8. novembra 2020. realizovali smo ovaj projekat u partnerstvu sa dve organizacije iz Rešic u Rumuniji i Udruženjem građana Vilaž . Realizovali smo serijal brojnih aktivnosti, kako edukativnih tako i radionica sa mladima, opremili tri Kluba za rad samladima uz još jedan, četvrti koji smo ranije osnovali u borskoj gimnaziji i sada mu nabavili dodatnu opremu, a razni sadržaji su realizovani i kod nas i sa druge strane granice. Kroz te aktivnosti uspostavljena su brojna partnerstva, odnosno saradnja mladih, druženje i razmena kulturno umetničkog izraza mladih“, kaže  Milojka Milivojević, menadžer projekta  – UG „Kokoro“ Bor.

Vilaž kao partner na projektu „Kreativnost bez granica“ je radio sa decom iz ruralne sredine, gde su deca iz Karaš Severina, odnosno iz Rešica i deca iz Bora, naučila da igraju rumunske i srpske igre. Održali smo dva treninga, u Boru i Rešicama, koja su trajala po tri dana i 24 radionice gde su se deca družila i samostalno učila. Trebalo je da održimo i dva koncerta, ali to nije bilo moguće zbog pandemije korona virusa, pa smo snimili jednočasovni film koji će prezentovati aktivnosti dece“, kaže Vukosav Antonijević iz UG „Vilaž“.

Mladi su aktivno učestvovali u radionicama i zadovoljni su stečenim znanje i iskustvom, pa će nastaviti da prenose te veštine i svojim drugovima, što je takođe bio jedan od ciljeva projekta.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, završna reagionalna konferencija projekta biće održana onlajn i dostupna posetiocima na web strani projekta www.interregipa-creativitywithoutfrontiers.com  i na fejsbuk stranici.

Projekat „Kreativnost bez granica“ finansirala je Evropska unija u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *