Zaječarski poljoprivrednici potpisali ugovore za posticajna sredstva za nabavku mehanizacije

ZAJEČAR – Ugovore za dodelu podsticajnih sredstava sa Gradskom upravom potpisalo je 85 poljoprivrednika za nabavku mehanizacije i opreme za poljoprivredu, za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 4 miliona dinara, a pokrivalo je oko 50% iznosa pune cene troškova za nabavku mehanizacije.

Vesna Stanković, član Gradskog veća zadužena za poljoprivredu istakla je da je u ovoj godini zbog situacije sa koronom bilo nešto manje prijava, pa je za podsticaje ukupno izdvojeno oko 7 miliona dinara.

Mi smo kroz dve odluke ustvari završili dva konkursa: Konkurs za nabavku mehanizacije i Konkurs za podršku razvoja pčelarstva. Tu smo imali 22 potpisana ugovora I za to smo izdvojili 600 hiljada dinara u ovoj godini. Inače ove godine se za poljoprivredu ukupno izdvaja oko 7 miliona dinara.”

Vesna Stanković  dodaje da je u prethodne 4 godine kroz 19 konkursa za podsticaje u poljoprivredi grad Zaječar izdvojio oko 36 miliona dinara, a podsticaje je dobilo 620 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u prosečnoj vrednosti od oko 500 evra. Cilj podsticaja bio je da se poboljša poljoprivredna proizvodnja na teritoriji grada, kao I da se mladi ljudi podstaknu I okrenu takvoj vrsti proizvodnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.