Uspešno završen projekat RARIS-a “Bike and Wine”

ZAJEČAR – Cilj projekta „Bike and wine“ je razvoj biciklističkog i vinskog turizam i jačanje kapaciteta lokalnih zainteresovanih strana da ponude ovu vrstu novih turističkih usluga, a prema rečima Zorana Milovanovića iz RARIS-a, projektom su obuhvaćeni svi oni koji bi mogli da imaju koristi od njega.

Ciljne grupe su bili oni koji i potencijalno mogu da učestvuju na „Putevima vina“, a to su restorani, objekti smeštaja, računajući i seoska turistička domaćinstva, vinarije, proizvođači vina, turističke agencije, razna udruženja, pre svega udruženja vinara, biciklista i udruženja koja se bave turizmom, ali i prateće delatnosti iz biciklizma, a tu su biciklistički klubovi, oni koji iznajmljuju bicikle, biciklistički servisi“.

Nakon detaljne analize, RARIS je svojim partnerima formirao tri biciklističke i vinske rute koje prolaze kroz istočnu Srbiju i zapadnu Bugarsku, koje su detaljno predstavljene u brošuri koja je urađena i u šest kratkih promotivnih filmova. U RARIS-u veruju da će ovaj projekat značajno da pomogne u poboljšanju turističke ponude u pograničnim delovima i Srbije i Bugarske i da poveća broj turista.

Ja ne znam da postoji negde ovakav proizvod i možemo da kažemo da smo jedinstveni i prvi, a on se oslanja na dve vrste turizma: vinski, koji je oduvek bio popularan i avanturistički, koji je po svetskoj turističkoj organizaciji u stalnom i najbržem rastu“, zaključio je Milovanović.

Vodeći partner RARIS-a bila je Agencija za regionalni razvoj i Biznis centar iz Vidina, a partner je bilo udruženje „Duh Balkana“ iz Knjaževca, a „Bike&Wine“ je finansiran kroz program Interreg-IPA CBC Bugarska – Srbija 2014 – 2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *