Usvojen Završni račun budžeta opštine Majdanpek za 2023. godinu

0

Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je nacrt Odluke o završnom računu budžeta za 2023. godinu, koji je ostvaren sa 92,97 odsto, uz ukupno realizovane prihode od dve milijarde 186 hiljada dinara i rashode u iznosu od milijardu 187 miliona dinara. Članovi Veća saglasnost su dali i na rešenje o odobravanju 4,5 miliona dinara za sufinansiranje sedam medijskih projekata.

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je nacrt Odluke o završnom računu budžeta za 2023. godinu, koji je ostvaren sa 92,97 odsto, uz ukupno realizovane prihode od dve milijarde 186 hiljada dinara i rashode u iznosu od milijardu 187 miliona dinara.

Sve preko 90 odsto smatra se dobrim ostvarenjem budžeta. U toku prošle godine planirani prihodi su bili uglavnom stoprocentno realizovani, sem naknade za eksploataciju mineralnih sirovina, što je nadomešteno prihodima od poreza na zarade i transferima“, rekla je Gordana Nikolić, šef Odeljenja za budžet i finansije Opštinske uprave Majdanpek.

Članovi Veća saglasnost su dali i na rešenje o odobravanju 4,5 miliona dinara za sufinansiranje sedam medijskih projekata, u ovoj godini, kao i 2,5 miliona dinara za realizaciju posebnih programa u oblasti sporta za 2024.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *