Usvojeni planovi upisa u srednje škole

MAJDANPEK – Uz informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je na današnjoj sednici i planove upisa učenika u majdanpečke srednje škole. Iako prošle godine nije bilo interesovanja za upis u gimnaziju, ova obrazovna ustanova je ipak ponudila, a Veće prihvatilo, plan da se u narednoj školskoj godini formira jedno odeljenje opšteg smera, dok će u Tehničkoj školi i za školsku 2021/22. godinu biti ponuđena četiri odeljenja prvog razreda.

Na dnevnom redu našao se i Program optimalnog organizovanja taksi prevoza na teritoriji opštine Majdanpek u narednih pet godina, po kojem je predviđeno sedam taksi stajališta i 27 taksi vozila.

Ipak, najveći deo današnje sednice protekao je u razmatranju predloga rešenja o odobravanju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta.

Zbog neblagovremeno dostavljene dokumentacije danas su raspodeljena sredstva tek za nešto više od polovine rangiranih sportskih klubova i organizacija.

Svi klubovi koji nisu dostavili izveštaje o utrošku sredstava i planove za ovu godinu imaju na raspolaganju par dana da prilože neophodnu dokumentaciju, u suprotnom biće uskraćeni za predviđena sredstva“, izričit je bio Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Inače, najviše sredstava po ovoj Odluci, devet miliona dinara dodeljeno je Sportskoj hali, 4,6 miliona dinara Sportskom savezu, po 1,6 miliona OK FBC i RK Majdanpek. Među klubovima za koje je već doneto rešenje o odobravanju sredstava su i BK „Miners“ sa 950 hiljada dinara, KMF „Miners“ 800 hiljada dinara i KSR „Rudar“ i „Štuka“ sa po 250 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *