Usvojeni predlozi odluka o izgradnji dve solarne elektrane i novog stambenog naselja

0

Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su tri predloga odluka koji se neće naći na narednoj sednici Skupštine grada. Reč je o izgradnji dve solarne elektrane manjeg kapaciteta i novog stambenog naselja na mestu Čokanjica. Javna rasprava o ovim odlukama trajaće od 8. do 22. septembra a okrugli sto kome mogu da prisustvuju svi zainteresovani građani biće organizovan 18. septembra.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su tri predloga odluka koji se neće naći na narednoj sednici Skupštine grada. Prvi se odnosi na zaključak o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja Čokanjica, a  druga dva na sprovođenje javne rasprave o nacrtu odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Brestovac 1“ odnosno „Brestovac 2“.

Prema odredbama Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor, predviđa se izgradnja stambenog naselja za kolektivno stanovanje u zoni južno od Bora 2, između Bora 2 i Brestovca, na mestu zvanom Čokanjica. Mi smo pristupili izradi Plana detaljne regulacije kako bi smo u nekom budućem periodu mogli da realizujemo odredbe Plana višeg reda, odnosno da izgradimo novo naselje i da proširimo grad, da obezbedimo dodatni stambeni prostor zajedno sa pratećim sadržajima koji su neophodni svakoj zajednici, koji u poslednje vreme manjka u Boru. Izrada plana planira se u narednih 12 meseci“, kaže Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odeljanja za urbanizam.

Javna rasprava o ovoj odluci trajaće od 8. do 22. septembra a okrugli sto kome mogu da prisustvuju svi zainteresovani građani biće organizovan 18. septembra.

Što se tiče drugih dveju tačaka, radi se o izgradnji solarnih elektrana manjeg kapaciteta. U pitanju je investitor Solar Power East koji je otkupio zemljište severozapadno od Brestovca gde želi da izgradi dve solarne elektrane. U skladu sa prostornim planom Grada Bora, moramo da uradimo Plan detaljne regulacije za izgradnju tih solarnih elektrana te se zato i pristupa izradi ovog planskog dokumenta. Kao i za prethodni plan, sprovešće se javna rasprava od 8. do 22. septembra sa okruglim stolom 18. septembra gde sva zainteresovana lica mogu da daju komentar na postojeću odluku“, objasnila je Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odeljanja za urbanizam.

Tokom izrade plana koji će za ova dva planska dokumenta trajati osam meseci, građani će moći da daju primedbe u okviru ranog javnog uvida i javnog uvida u trajanju od 15, odnosno mesec dana, kako je to predviđeno zakonom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *