Uvećani smeštajni kapaciteti opštine Boljevac

BOLJEVAC – Uporedo sa razvojem turizma u Srbiji se povećava i broj atraktivnih lokacija koje zainteresovani turisti iz zemlje i inostranstva mogu da posete. Jedna od omiljenih destinacija poslednjih godina jeste i Opština Boljevac, lepo planinsko mesto, u istočnoj Srbiji koje posetiocima nudi prava uživanja u toku trajanja letnje, ali i zimske turističke sezone.

Pre par godina započeta je kategorizacija smeštajnih kapaciteta, a u poslednje dve godine broj objekata za izdavanje je značajno uvećan”, kaže Nenad Grujo iz Turističke organizacije opštine Boljevac.

Na relativno malom prostoru u ponudi je veliki broj smeštajnih kapaciteta, atrakcija koje mogu da ulepšaju i upotpune odmor.

Trenutno u gradu i u seoskim mesnim zajednicama ima 70-tak ležajeva koji se koriste za izdavanje“, ističe Nenad Grujo iz Turističke organizacije opštine Boljevac.

Turistička ponuda Boljevca je dobra, prilagođena različitim ukusima bilo da je u pitanju zdravstveni, etno seoski ili planinski turizam.

„Naša ponuda prilagođena je željama i afinitetima samih turista. U zavisnosti od njihovih potreba mi im nudimo da posete neki od značajnih lokaliteta, kao i da sami izaberu smeštaj u etno, modernom ili nekom drugom stilu“, dodaje Nenad Grujo iz Turističke organizacije opštine Boljevac.

Osim zdrave i ekološki čiste životne sredine, posetioce u ovaj gradić dovode i bogata istorija i specifično kulturno nasleđe, ali i mnoge druge zanimljivosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *