Uvid u birački spisak

BOR – Uvid u birački spisak građana za predstojeće predsedničke izbore koji će biti održani 2. aprila, moguć je svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave u Boru ili na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ukoliko neko želi da proveri da li je upisan u birački spisak, dovoljno je da se unese jedinstveni matični broj građana, kako bi se dobili podaci iz baze.

Građani mogu da provere da li su upisani u birački spisak najkasnije do 17. marta u ponoć, kada se birački spisak zaključuje, kažu u Opštinskoj upravi u Boru.

Birači koji nisu upisani u deo jedinstvenog biračkog spiska za opštinu Bor, trebalo bi da podnesu zahtev za upis ili promenu u biračkom spisku Opštinskoj upravi do njegovog zaključenja. Posle 17. marta to mogu da urade podnošenjem zahteva direktno nadležnom ministarstvu najkasnije do 30. marta.

Oni koji žele da glasaju prema mestu boravišta ili u inostranstvu mogu najkasnije do 11. marta da direktno u Opštinskoj upravi u Boru ili preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije da podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše da će na predstojećim izborima za predsednika Srbije glasati u inostranstvu.

Pravo glasanja na predsedničkim izborima imaće sva punoletna lica koja su u biračkom spisku, kao i maloletna lica koja 18 godina pune najkasnije do drugog aprila.

Birački spisak biće zaključen 17. marta u ponoć, kada će biti utvrđen ukupan broj birača koji će biti objavljen u „Službenom glasniku“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *