Besplatna rehabilitacija za penzionere

0

BOR – Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u Srbiji i ove godine imaju svi penzioneri  čija je mirovina do  23.800 dinara i oni koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina. U skladu sa raspoloživim sredstvima, o trošku Fonda Pio na besplatno lečenje u banje iz Borskog okruga otići će 232, od toga iz Bora 105 penzionera.

Prioritet će imati stariji penzioneri čije je zdravstveno stanje lošije i koji imaju niža primanja. Neophodno je da donesu ček od penzije iz ove godine ili iz decembra prošle godine i lekarski nalaz o potrebi lečenja ili rehabilitacije“,  kaže Dušan Dumitrašković, predsednik Opštinskog sindikata „Nezavisnost“.

Osim onih u gradu, ovu povoljnost moći će da koriste i penzioneri koji žive u selima. Njima će biti omogućeno da se prijavljuju u mesnim zajednicama ili seoskim klubovima penzionera.

Naknadno ćemo obavestiti u kojim selima i kada ćemo primati prijave“, dodao je Dumitrašković.

U Boru prijave na  oglas penzioneri mogu da podnesu u Klubu za stara lica,  u zgradi bivšeg Varteksa, zaključno sa 15.martom. Prema procenama polovina od ukupno 13.770 penzionera u borskoj opštini prima penziju manju od limita za besplatno lečenje. Novina od ove godine je još i to što će slepi penzioneri koji dobijaju rehabilitaciju o trošku Fonda imati pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *