Za ekologiju 30 miliona dinara u Majdanpeku

MAJDANPEK – Članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su, na današnjoj sednici, Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, u iznosu od blizu 30 miliona dinara, koja će biti usmerena na uspostavljanje efikasnijeg sistema upravljanja otpadom i uređenje javnih i drugih površina. Osim toga, usvojen je i predloženi Program mera za unapređenje kvaliteta života lokalne zajednice, sredstvima od naknade za korišćenje mineralnih sirovina. Mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja su, takođe, bile pred članovima Opštinskog veća. Program mera je sačinjen na osnovu rezultata iz prethodnih godina i one će biti usmerene na podsticaje u vidu regresa za repro materijal, nabavku opreme, jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, revitalizaciju atarskih puteva, a u odnosu na prošlu godinu povećana su sredstva za nabavku krupne stoke. Od ove godine Programom su obuhvaćeni i ribari, a za podsticaje mogu konkurisati registrovana poljoprivredna gazdinstva, kojih je u Opštini Majdanpek oko 900.

Na dnevnom redu bile su i izmene odluka o taksi prevozu i osnivačkom aktu Turističke organizacije, zatim Javni konkurs za dodelu sredstava organizacijama civilnog društva, Izveštaj Centra za socijalni rad, kao i  Odluka o pristupanju Opštine Majdanpek realizaciji projekta za izgradnju sigurne kuće u istočnoj Srbiji.

Rešenje o davanju saglasnosti na povećanje cena komunalnih usluga je skinuto sa dnevnog reda sednice Opštinskog veća Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *