Uz dobru mehanizaciju i organizaciju borski komunalci uspešno održavaju puteve

0

BOR – Javno komunalno preduzeće „3.oktobar“ u Boru opremljeno je savremenom mehanizacijom, na zalihama ima dovoljno soli i agregata i uz dobru organizaciju spremno je za još veće snežne padavine. Iako, tokom noći nije pao veliki sneg, borski komunalci su od sinoć na terenu i uglavnom su posipali solju i rizlom gradske i puteve prema selima.

„Za ovu zimsku sezonu spremili smo ukupno 24 vozila, osam kombinovanih radnih mašina, šest utovarivača i deset kamiona, od toga su četiri namenjena za grad, a šest za održavanje seoskih putnih pravaca. Imamo oko 550 tona soli i 350 tona rizle što je više nego dovoljno za ovu sezonu“, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3.oktobar“ Bor.

„JKP „3.oktobar“ pokazuje da uz dobru organizaciju i pomoć Grada može da funkcioniše u interesu građana. Ovde je deo mehanizacije i ljudstva i siguran sam da ćemo ovu zimu prevazići uspešno“, naglasio je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Samo za ova dva dana za održavanje puteva na području Bora utrošeno je više od 30 tona soli. Posipanje solju i rizlom biće nastavljeno i narednih dana pošto se i dalje najavljuje niska temperatura bez većih padavina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *