Uz komunalne, problem je i zagađenje vazduha

 Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio je Oštrelj i Bučje. Na sastancima u oba borska sela čuli su se brojni problemi meštana i kvalitetni predlozi koji će svakako biti polazna osnova pri izradi  budžeta Grada Bora za narednu godinu.

 BOR – Problemi meštana Oštrelja, sela nadomak Bora, mogu se svrstati u dve grupe. Jedna se odnosi na komunalne, a druga na zagađenje usled blizine jalovišta Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Osim zagađenja problemi su nekvalitteno grejanje u centru, snabdevanje strujom i u vodosnabdevanju“, istakli su meštani ovog sela.

Meštani Oštrelja su od gradskih vlasti tražili još prostor za okupljanje mladih, da se asfaltira igralište i izmesti ili proširi raskrsnica na ulazu u selo.

Najbolje rešenje je da se raskrsnica proširi uz ograničenje brzine. Problem su nam i kanali koje zajedno sa meštanima moramo da očistimo i proširimo, a iznenadio me je i predlog da se u rešavanje komunalnih problema uključi i inspekcija“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Druga grupa pitanja meštana Oštrelja, na sastanku sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem, odnosila se na oblast ekologije i uticaja rudnika na životnu sredinu.

Grad Bor će povećati u narednoj godini broj mernih mesta, što je bio i zahtev meštana. I sada na manjem broju mesta mogu u svakom trenutku preko sajta da vide koliko je zagađenje“, dodao je Milikić.

U Bučju, meštani se takođe suočavaju sa određenim teškoćama, ali svakako prioriteti u rešavanju su snabdevanje električnom energijom problem seoskog vodovoda.

„Mora jasno da se kaže da je to javni vodovod i njime će upravljati grad i Vodovod Bor i svi meštani moraju da imaju tu vodu“, naglasio je Milikić.

U cilju da snabdevanje električnom energijom bude što kvalitetnije, grad Bor je spreman da pomogne EPS-u i to angažovanjem javnih preduzeća i njihove mehanizacije. Ovo je problem gotovo svih sela i problem snabdevanja mora trajno da se reši naredne godine, istaknuto je u razgovoru sa meštanima Bučja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *