Zasedao lokalni parlament u Majdanpeku

MAJDANPEK – Današnja sednica SO Majdanpek počela je raspravom o predloženoj dopuni dnevnog reda od strane opozicije koja je tražila formiranje tročlane ekološke komisije za sagledavanje  trenutnog i budućeg stanja  ekologije u Majdanpeku, o čemu je Branislav Tomić, odbornik, kao direktor Rudnika bakra Majdanpek rekao da je novom većinskom, kineskom vlasniku, uz bezbednost na radu i proizvodnju ekologija ključni činilac u poslovanju.

Većinom glasova, takođe, odbijen je i predlog odbornika Dragana Manojlovića da se ukine ekološka taksa za fizička lica, koja bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2019. godine.

Nakon potvrđivanja odborničkog mandata Sanji Pavlović, sa liste „Doktor Marko Radulović-Srpski pokret Dveri“, odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su na današnjoj sednici Odluku o određivanju šest zona na teritoriji opštine Majdanpek, umesto dosadašnje tri. U skladu sa novoformiranim zonama utvrđeni su i koeficijenti za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige, kao i prosečne cene kvadratnog metra  odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019.godinu

Zbog podnošenja ostavke sa mesta direktora Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište razrešen je Ivan Nikolić i za vršioca dužnosti direktora postavljen Dejan Mladenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.