Uz pomoć subvencija Oprići iz Bučja podigli voćnjak, oformili stado ovaca i kupili mehanizaciju

BOR,BUČJE- Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio je porodicu Oprić u Bučju, koja već dve godine koristi subvencije Grada Bora za razvoj poljoprivrede. Zahvaljujući podsticajima od oko milion dinara ova sedmočlana porodica je uspela da se za kratko vreme potpuno preorjentiše na ovčarstvo. Do tada im je uzgoj goveda više decenija blo značajan izvor prihoda.

„Kupili smo veliki broj voćnih sadnica, imamo stado od 45 ovaca i obnovili mehanizaciju. Da nije bilo subvencija grada to ne bi mogli da uradimo,“ rekla je Daliborka Oprić.

Ova porodica radi veoma ozbiljno. Pokazalo se da uz dobru organizaciju cele porodice od poljoprivrede može lepo da se živi“, naglasio Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na području Grada Bora stočarstvo je jedna od važnijih poljoprivrednih grana. Shodno tome i najviše para se ulaže upravo u razvoj govedarstva i ovčarstva.

Ove godine Grad Bor je iz budžeta za razvoj poljoprivrede izdvojio od oko 40 miliona dinara od toga veći deo novca je već raspodeljen poljoprivrednim proizvođačima .

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *