Vakcinacijom do kolektivnog imuniteta

BOR – Iako je na teritoriji grada Bora od početka imunizacije dato više od 20 hiljada doza vakcine, računajući i revakcinu, što čini oko 25 odsto od ukupnog broja stanovnika, to još uvek nije dovoljno za sticanje kolektivnog imuniteta i povratak normalnom životu. Zato predstavnici zdravstvenih ustanova u Boru apeluju na sve sugrađane da se odgovornije ponašaju i prema sebi i prema drugima i da se uključe u program vakcinacije.

U Boru i okolnim selima, organizacija imunizacije je na visokom nivou. Vakcina ima u dovoljnom broju, seoske ambulante stoje na raspolaganju meštanima, a biće organizovana i vakcinacija u javnim i privatnim preduzećima. Izašli smo u javnost sa jednom pozitivnom kampanjom, da dodatno pojasnimo ljudima da je vakcina jedini način da se zaštitimo i vratimo normalnom životu“, kaže dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Lokalna samouprava, Dom zdravlja i Opšta bolnica obezbedili su ekipe koje obilaze i okolna sela i sam grad, kako bi edukovali Borane o značaju imunizacije i razrešili nedoumice koje mnogi još uvek imaju usled mnoštva dezinformacija koje se plasiraju, naglašava dr Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.