Vakcinisano više od 2.000 građana

BOR-Na punktovima za imunizaciju u Boru prethodnih dana protiv virusa korona kineskim cepivom vakcinisano je oko dve hiljade i 200 građana. Od početka imunizacije, u Klubu za stara lica gužve su velike, a posebno danas, jer je za vakcinaciju, preko portala e Uprave, bilo prijavljeno 400 građana. Gužve su počele da se stvaraju od ranog jutra.

Više od 200 građana došlo je na vakcinaciju u ranim jutarnjim satima.Gužve su bile velike pa smo morali da pojačamo dežurne ekipe. Apelujemo na građane da ne stvaraju gužve, pridržavaju se satnice i dolaze samo na punkt u Klubu za stara lica“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Prema uputstvima nadležnog Ministarstva nakon primljene vakcine građani bi morali da se pridržavaju određenih saveta lekara.

Najvažniji savet je da nakon vakcinacije građani ne koriste alkohol sedam dana i da nam se jave ukoliko imaju problema. Za sada se samo jedna žena prijavila zbog lakših simptoma alergije“, dodala  je dr Vesna Radosavljević.

Kod kineske vakcine imunitet se stiče tek za deset do 15 dana nakon revakcinacije. Fajzerovo cepivo  se očekuje narednih dana, jer  početkom februara 75 radnika u zdravstvu bi trebalo da se revakciniše. Takođe u Domu zdravlja u Boru se nadaju da bi uskoro trebalo da stigne i Sputnjikova vakcina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *