Deo ulice „Moše Pijade“ u Boru odnedavno jednosmerna ulica

BOR – Deo ulice „Moše Pijade“ u Boru, koji spaja glavnu ulicu sa Penzionerskom i prolazi ispod novog dečijeg igrališta, odnedavno je jednosmernа ulicа. Vozači sada njome mogu da se kreću samo iz pravca Penzionerske ulice ka glavnoj ulici, a na uključenju je dozvoljeno samo skretanje u desno, prema centru grada. Suprotan smer je zabranjen.

Promena signalizacije je uvek problem za vozače koji su godinama navikli da ovom ulicom može da se ide u oba smera. Dodatnu zabunu stvaraju vertikalna i horizontalna signalizacija, jer u glavnoj ulici nije postavljen znak za zabranu skretanja, već samo znak da se ulazi u jednosmernu ulicu koji je vidljiv tek kada se već skrene bočno. Takođe, horizontalna signalizacija nije prilagođena, jer je srednja linija isprekidana i daje mogućnost za skretanja koja nisu dozvoljena.

Vozačima će trebati vremena da se naviknu na novu signalizaciju, a saobraćajna policija u međuvremenu ne bi trebalo da naplaćuje kazne, već da za početak deluje preventivno i upozorava vozače kako bi se izbegli eventualni prekršaji, kaže Igor Velić, master inženjer saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *