Vaterpolo turnir “Bor Kup 2020”

BOR – Na zatvorenim bazenima Ustanove „Sportski centar Bor“ održan je Treći vaterpolo turnir za  mlađe kategorije, odnosno za vaterpoliste rođene 2004 i 2005. godine i mlađe.

Na turniru su učestvovale ekipe iz Pirota, Kraljeva, Vrnjačke Banje, LeskoVaterpolo klub Borvca, Skoplja iz Makedonije i domaćina, Bora.

Turnir se igrao po nokaut sistemu, ekipe su bile raspoređene po grupama , a pobednici grupa igrali su u finalu. Odigrana je i revijalna utakmica gde je vaterpolo podmladak iz timova učesnika imao priliku da oseti atmosferu takmičenja na turniru. Organizator turnira i ove godine je Vaterpolo klub Bor.

Nadležni u borskoj lokalnoj samoupravi naglašavaju da se u gradu značajna pažnja poklanja razvoju vaterpolo sporta, posebno kada je reč o mlađim kategorijama takmičara.

U Vaterpolo klubu Bor očekuju se da se slična organizacija susreta mlađih ekipa nastavi i u narednom periodu, jer su ovakvi turniri odličan ispit spremnosti i retka prilika za odmeravanje snage sa vaterpolistima iste generacije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *