Vaučeri doprineli uspešnoj turističkoj sezoni

BOR – Ideja Vlade Republike Srbije da na razvoj domaćeg turizma utiče podelom vaučera u iznosu od pet hiljada dinara, prema ocenama turističkih radnika urodila je plodom. Za nešto više od tri meseca koliko je trajala akcija za podsticaj domaćeg turizma, u Srbiji je ostvareno oko 118 hiljada noćenja. Mnogi turisti, vaučere su iskoristili i u hotelu „Jezero“ na Borskom jezero, gde je na ovaj način plaćeno oko 100 noćenja. 

„Imali smo više gostiju nego prethodne godine što samo dokazuje da hotel „Jezero“ iz godine u godinu postaje sve zanimljivija destinacija turistima.  Zaista su doprineli i vaučeri koje je davala Vlada Republike Srbije. Preko njih smo ostvarili tek stotinak noćenja, što nije malo, ali je nama poslužilo i kao dobra reklama. Čak i oni koji nisu koristili vaučere, putem medija su čuli za naš hotel i odlučili da tu provedu odmor“, rekla je Milica Milovanović, upravnik hotela „Jezero“.

Osim hotela „Jezero“, turiste su privukle i Brestovačka Banja i Zlotska pećina, pa Turistička organizacija opštine Bor završenu letnju sezonu ocenjuje kao veoma uspešnu.

„Što se tiče lokaliteta, mi kao nadležni za turističku valorizaciju Lazareve pećine, beležimo bolju posećenost nego prošle godine. Tada smo do ovog perioda imali 3900 poseta, sada imamo 4500 prodatih karata, a sezona još nije završena. Što se tiče Brestovačke Banje, situacija je slična kao i lani. Iako se to da tako kažem ne broji, mnogo je onih koji su kroz Bor prošli u okviru jednodnevnih ekskurzija, pa moramo naći način da i to zabeležimo“, istakao je Bora Stanković iz Turističke organizacije opštine Bor.

Zadovoljni letnjom sezonom, nadležni u hotelu „Jezero“ sada se bave sezonom kongresnog turizma i pripremom novogodišnjih praznika.

„Sezona kongresnog turizma je u jeku, vikendima smo potpuno zauzeti i tako će biti do kraja novembra. Imamo najave i za decembar, ali to ćemo tek videti. Kapaciteti su rasprodati za novogodišnje praznike, pa je i to dokaz koliko je naš hotel zanimljiv i domaćim i inostranim gostima“, dodala je Milica Milovanović.

Vaučere u iznosu od 5000 dinara najviše su koristili penzioneri, čak 60 odsto, zatim zaposleni s primanjima manjim od 60 hiljada dinara, kao i nezaposlene osobe. Iz Ministarstva trgovine i turizma najavljuju nastavak akcije, koja će početi 1. januara i trajati do kraja 2016. godine.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/wMkxG3ndsB8″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *