Vaučeri za domaći turizam

SRBIJA – Mnogi građani u Srbiji su već uplatili letovanje u predsezoni ili sezoni, pa se već sada zna da će Grčka biti najpoželjnija destinacija. Ali za odmor postoje i druge mogućnosti a jedna od njih je i odmor u našoj zemlji kroz podelu vaučera.

 Za realizaciju Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma kroz podelu vaučera u 2016. godini je budžetom opredeljeno 230. 000. 000. dinara.

U planu je podela 46. 000 vaučera u iznosu od 5. 000 dinara, a korisnicima vaučera je za boravak trenutno na raspolaganju 421 ugostiteljski objekat.

70 odsto prijavljenih, koji biraju domaće destinacije za odmor, čine penzioneri, zatim zaposleni čija primanja ne prelaze 60. 000 dinara, kao i nezaposlena lica. Najviše prijavljenih je iz Beograda, Novog Sada i Niša, ali ima zainteresovanih i iz manjih mesta u Srbiji.

Nešto manje je prijavljenih građana koji ostvaruju pravo na dodatak – pomoć i nega, poljoprivrednici, lica koja ostvaruju pravo na dodatak -penzijsko-invalidsko osiguranje, ratni i vojni invalidi i lica iz porodica palih boraca.

Prošle godine je za tri i po meseca trajanja akcije iskorišćeno je 14. 000 vaučera, a ove godine lista potencijalnih korisnika vaučera proširena je i na i inostrane penzionere i domaće registrovane poljoprivrednike.

Lista ugostitelja odnosno turističkih destinacija se ažurira na mesečnom nivou, pa se mogu prijaviti i ugostitelji koji su do sada propustili tu priliku, navode u resornom ministarstvu.

Zainteresovani građani bi trebali da se opredele za neku od banja, jezera ili planina u Srbiji, a vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra ove godine.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/Suxmhw5XraM“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *