BOR – Bogosluženjem i svetom liturgijom u borskom hramu „Sveti Velikomučenik Georgije“ obeležena je Velika Subota, drugi dan žalosti koji je prema verovanju Hristos proveo u Hadu i dan pred Vaskrs, najveći hrišćanski praznik. To je takođe dan kada se prema narodnim običajima kuća čisti i uređuje i priprema odelo za obeležavanje Vaskrsa.

Crkva nam daje oslonac, snagu i stabilnost da istrajemo u teškim trenucima. Zato vernicima, uz želju da Vaskrs provedu u sreći i veselju, poručujemo da snagu za borbu sa životnim nedaćama koje nas svakodnevno sustižu treba da crpimo iz Hristovog vaskrsenja, iz vere u to da je Hrist vaskrsao, da je smrt pobeđena, jer onda više nemamo čega da se plašimo„, rekao je protojerej Saša Stepanović iz crkve „Sveti Velikomučenik Georgije“ u Boru.

U Hramu Sveti Đorđe uskršnja liturgija počinje ujutru u šest sati ophodnjom oko crkve i nastavlja se svečanom liturgijom. Liturgija će biti održana i u crkvi u Slatini u osam sati, a nakon toga u ovom selu biće organizovano i takmičenje za najlepše ukrašeno i najtvrđe uskršnje jaje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *