BOR-Marija Gambošević, trinaestogodišnja devojčica iz Šarbanovca kod Bora, koja boluje od tumora, nakon 18 dana provedenih u Turskoj na lečenje, ponovo je na nogama. Lekari su optimisti, a mala Marija više nije životno ugrožena. Iako do potpunog izlečenja treba još vremena, nakon trogodišnje teške borbe sa ovom opakom bolešću Marija je srećna i puna optimizma.

Imala sam velike bolove, ali sada sam mnogo bolje. Sigurna sam da ću uspeti,“ rekla je Marija Gambošević.

„Njoj je sada super, odlična joj je i krvna slika,a bubrezi su dobri,dodala je Irena Gambošević.

Nakon dve intervencije turskih lekara  Marijino stanje se značajno poboljšalo i što je najvažnije stvorena je mogućnost da se obavi treća najznačajnija operacija u maju kojom  će tumor, koji je zahvatio veći deo abdomena, biti otklonjen.

Sada pije citostatike, da vidimo koliko će tumor da se smanji u naredna tri meseca.Ukoliko ostane isti, lekari su nam rekli da će pokušati da ga „zamrznu“ i na taj način izleče Mariju“, dodala je Irena Gambošević.

U prikupljanje sredstava za odlazak u Tursku uključila se i humanitarma organizacija Borci za Bor. Zahvaljujući humanim ljudima do sada je prikupljeno šest miliona dinara, utrošeno više od pola, ali preostala sredstva nisu dovoljna za nastavak lečenja.

„Pokrenuli smo akciju i posredstvom „Budi human“ gde svaki građanin može da donira  po 200 dinara SMS porukom na 1233,  3030 Vaše malo nekome je mnogo.Operacija košta devet miliona dinara“,rekao je Dalibor Jović.

Pošto je reč o velikoj sumi novca Dalibor Jović je  pozavo i Grad Bor da učestvuje u akciji, da Marija pobedi ovu tešku bolest i da joj se umesto tuge bola i strepnje  vrati osmeh na lice. A najveća želja male Marije je da je mama odvede na more u Tursku, u grad u kome je ostvarila najveću životnu pobedu.

.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *