Veliki teret korone i na vozačima saniteta

MAJDANPEK – Treći, najduži i čini se najudarniji talas korone ostaje polako iza nas.Osim ljudi koji su bili u situaciji da se bore sa ovom pošasti, najveći udar i ovog talasa pandemije podneli su zdravstveni radnici.

Pored lekara, medicinskih sestara, tehničara, posebno u Kovid ambulanti i u Službi za hitnu pomoć, veliki teret pandemije korone podneli su i vozači saniteta, koji su danonoćno bili angažovani, kako bi svi pacijenti na vreme bili zbrinuti. Svakodnevno, put većih zdravstvenih centara, udaljenih 200 kilometara, voženi su pacijenti sa težim oblicima kovid infekcije“, kaže doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku.

Pored obolelih od korone, redovno su na terapije, u bolnice van Majdanpeka, voženi i onkološki pacijenti, tako da su neretko, prema rečima dr Fudulovića, mnogo duže od jedne smene vozači saniteta, bez ikakvih komentara i primedbi, provodili na putu, a sve u interesu pacijenata.

Sve se to, naravno, osim na višemesečni umor vozača, odrazilo i na stanje voznog parka koji treba što pre obnoviti. Gotovo svi raspoloživi saniteti, a ukupno ih je sedam, tokom pandemije prošli su, u proseku, po dve stotine hiljada kilometara, tako da se  intenzivno radi na obezbeđenju novih vozila, koja će zameniti dotrajale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.