Više od pola milijarde dinara za kapitalne investicije u 2017. godini

Opštinski budžet za narednu godinu biće razvojni, najavio je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović. Prema njegovim rečima više od četvrtine ukupnih sredstava koja su planirana, naredne godine biće usmerena na kapitalne investicije.

BOR – Budžet opštine Bor za 2017. godinu, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bor, iznosiće dve milijarde stotinu miliona dinara sa prenetim sredstvima iz 2016. godine.

Prema rečima predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića, više od pola milijarde, tačnije 540 miliona dinara odvojeno je za kapitalne investicije. Predviđeno je stotinu miliona dinara za asfaltiranje ulica u gradu, dok je za seoske mesne zajednice predviđeno ukupno 152 miliona dinara. U planu je da svako selo naredne godine dobije od tri do pet kilometara novog asfaltiranog puta. Planirana je i rekonstrukcija krovova na Domovima kulture, zamena stolarije na objektima mesnih zajednica i završetak radova na sali bioskopa u Zlotu.

Očekuje se da tenderi za kapitalne investicije budu raspisani odmah posle Nove godine, kako bi radovi mogli što pre da počnu, naglasio je Petrović.

 

Više od pola milijarde dinara za kapitalne investicije u 2017. godini, 30. decembar 2016 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *