Više sredstava za zapošljavanje u opštini Bor

0

BOR – U okviru mera aktivnog zapošljavanja u 2017. godini u opštini Bor bi privremeni posao moglo da dobije tri puta više osoba nego 2016. godine. Predviđeno je da iz lokalnog budžeta je za ove mere do kraja godine bude izdvojeno 13 miliona dinara, za osam miliona više u odnosu na prošlu godinu. Ova sredstva biće, kako se očekuje, upotrebljena za angažovanje nezaposlenih na javnim radovima, za mere samozapošljavanja, podsticaja preduzetnika da zaposle nove radnike i za teže zapošljive kategorije stanovnika.

„Značaj ovih mera je svakako velik za nezaposlena lica. Prošle godine sve opštine u istočnoj Srbiji su izdvajala sredstva za mere aktivnog zapošljavanja, kao dodatne mere uz one koje se sprovode na republičkom nivou. Najviše je bilo izdvajanja za javne radove, na kojima je samo u opštini Bor angažovano 33 lica. Ove mere će se nastaviti i ove godine, s obzirom na to da je poslednji rok za podnošenje zahteva nadležnom ministarstvu bio 31. januara, a sve opštine su to i uradile. Moram da pohvalim borsku opštinu koja je predvidela znatno više sredstava ove godine, a nezaposlenima to svakako mnogo znači, kako bi povratili samopouzdanje i stekli radno iskustvo koje im mnogo znači u daljem traženju posla“ – kaže Sonja Stanković, direktor borske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

U borskoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja kažu su izdvajanja ostalih opština u istočnoj Srbiji koje imaju Lokalne akcione planove zapošljavanja na približno istom kao prošle godine, a sredstva se kreću od milion do dva miliona dinara. Ovi planovi predati su nadležnom ministarstvu koje bi trebalo da odobri dodatna sredstva za njihovu realizaciju.

 

Više sredstava za zapošljavanje u opštini Bor, 2. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *