Vraćanje na obračun potrošnje grejanja po kvadraturi

MAJDANPEK – Odlukom o načinu obračuna i naplate toplotne energije do kraja ovogodišnje  grejne  sezone,  usvojene na današnoj sednici Opštinskog veća Majdanpek, a inicirane nedavnim protestima korisnika daljinskog grejanja, predviđeno je vraćanje obračuna potrošnje po kvadraturi. Razlozi  za donošenje ove odluke jesu  drastična  odstupanja u potrošnji po zgradama, razlike u kvalitetu grejanja i uvećani računi. Po ovoj odluci cena  grejanja po kvadratnom metru iznosiće 99,29 dinara, što je za šest dinara manje u odnosu na isti period prošle godine.

Članovi Opštinskog veća usvojili su danas i Odluku o raspisivanju javnog Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Majdanpek, koji će biti otvoren od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu Opštine Majdanpek. U skladu sa budžetom Opštine Majdanpek za 2017. godinu, a na osnovu Odluke o raspodeli sredstava u oblasti javnog informisanja, za štampane i elektronske medije, kao i pojedinačna davanja predviđeno je milion i po dinara, od toga za štampane medije 300 hiljada dinara, a za elektronske, odnosno radio i televizijske kuće milion i 130 hiljada dinara. Za sekretara Komisije  za ocenjivanje projekata, za rasporedjivanje sredstava u oblasti javnog informisanja imenovan je Dejan Škorić.

Na današnjoj sednici Opstinskog veća  bilo je reči o izmeštanju objekta fekalne pumpne stanice, koja se nalazi u krugu Rudnika bakra Majdanpek, a usvojene su i pojedinačne odluke o dodeli učeničkih i studentskih stipendija, kao i  izmenjen Pravilnik o kategorizaciji  budžetskih sredstava, namenjenih sportskim organizacijama i klubovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *