Za 10 odsto skuplja voda za piće u Majdanpeku i Donjem Milanovcu

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC – Nakon davanja saglasnosti Opštinskog veća na povećanje cena komunalnih usluga u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, kubik vode za piće sada je skuplji za deset procenata, za koliko je povećana i cena usluge iznošenja smeća.

Poslednji put cene naših komunalnih usluga bile su povećane 2017. godine. Prema novom cenovniku Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ građani Majdanpeka vodu za piće plaćaće ubuduće 54,45 dinara, što je za oko pet dinara više u odnosu na prethodnu cenu“, ističe Nebojša Zarkov, v.d.direktora majdanpečkog „Vodovoda“.

Za isti procenat povećana je cena pijaće vode i u Javnom komunalnom preduzeću „Donji Milanovac“, dok je visina cene odvoda otpadnih voda u oba preduzeća uvećana je za 25 odsto, pre svega, zbog usklađivanja sa standardima na nivou Republike, ali i zbog zastarelosti celokupnog kanalizacionog sistema, koji zahteva stalna ulaganja.

Što se stepena naplate komunalnih usluga tiče, Nebojša Zarkov naglašava da je nakon perioda vanrednog stanja, kada je plaćanje računa bilo svedeno na minimum, situacija sada stabilizovana i procenat naplate trenutno iznosi između 80 i 90 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.