Za „Bambi“ povećanje zarada od šest odsto

BOR – Povećanje zarada ili vraćanje na nivo koji bio pre 2014. godine, kada su u svima javnim službama na nivou države plate smanjene za 10 odsto, tek 187-moro zaposlenih u predškolskoj ustanovi za decu „Bambi“ u Boru dobijaće od aprila zaradu uvećanu za šest odsto u odnosu na martovsku, što je sa četiri posto koliko je bilo ranije povećanje, približno plati koju su dobijali do 2014. godine.

Odlukom odbornika Skupštine opštine Bor o prvom rebalansu lokalnog budžeta u 2017. godini, uvećana su sredstva predviđena za zarade. Povećanje je moglo da bude usvojeno i ranije, ali se čekalo odobrenje Ministarstva finansija.

„S obzirom na to da je prosečna zarada zaposlenih u Bambiju tek nešto veća od 31.000 dinara, povećenje će biti za oko 1.500 dinara. Ono nije veliko, ali s obzirom na to da su zarade inače male, svakako će značiti  svim radnicima“ – kaže Ljiljana Radičević, direktor predškolske ustanove za decu „Bambi“ Bor.

„Ovo praktično nije povećanje, već vraćanje onoga što nam je oduzeto 2014. godine. Naravno, svaki dinar mnogo znači zaposlenima“ – naglašava Mira Miletić, predsednik Samostalnog sindikata predškolske ustanove za decu „Bambi“ Bor.

Povećanje zarada u ustanovama kulture, socijalne zaštite i predškolskim ustanovama u Boru, usvojeno je na osnovu odluke republičkog parlamenta o izmenama Zakona o budžetskom finansiranju koje su usvojene početkom decembra i povećanju cene rada.

Za „Bambi“ povećanje zarada od šest odsto, 20. april 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *