Za besplatan prevoz učenika Opština Majdanpek izdvaja 21,5 milion dinara

MAJDANPEK – Opština Majdanpek jedna je od malobrojnih u Srbiji, koja iz budžeta, osim za osnovce, izdvaja sredstva za besplatan učenički prevoz i za srednjoškolce. Pet osnovnih i dve srednje škole, na području majdanpečke opštine, trenutno pohađa 1593 đaka i dve trećine njih su đaci putnici.

Za njihov besplatan prevoz Opština će u ovoj godini izdvojiti 21,5 miliona dinara, koliko je izdvojeno i u prošloj“, kaže Miroslav Todorović, šef Odeljenja za budžet, trezor i finansije Opštine Majdanpek.

Osim  učenika, osnovaca i srednjoškolaca, besplatan prevoz imaju i nastavnici i profesori, koji često zbog malog fonda časova, predaju u više škola na području opštine“, dodaje Todorović, naglašavajući da se izbor prevoznika obavlja postupkom javne nabavke i trenutno je ovaj posao poveren preduzeću „Bortravel“.

Koliko zapravo besplatan prevoz od kuće do škole i nazad znači srednjoškolcima i njihovim roditeljima možda najbolje ilustruje podatak da je, primera radi, udaljenost između Majdanpeka i Donjeg Milanovca 50 kilometara, a cena autobuske karte, samo u jednom pravcu 350 dinara, što bi na mesečnom nivou, za porodični budžet, značilo izdatak od oko 15 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *