Za Hemijski park Prahovo već zainteresovan veliki broj kompanija

PRAHOVO – Prvi industrijsko-hemijski park u zemlji, u Prahovu, koji je u fazi plana regulacije i pribavljanja dozvola, već privlači veliku pažnju investitora, posebno kineskih kompanija koje su zainteresovane da budu korak bliže poslovnim partnerima, istakao je potpredsednik Eliksir grupe Vladimir Todorović, a objavila je Privredna komora Srbije. Hemijski park Prahovo, kao mesto na kojem će raditi hemijske industrije sa sličnim potrebama za energijom, infrastrukturom, odlaganjem otpada i drugim, velika je šansa za budućnost i razvoj istočne Srbije.

On je ukazao da tome doprinosi položaj Prahova na tromeđi Srbije, Bugarske i Rumunije, odnosno i na raskrsnici evropskih drumskih, rečnih i železničkih koridora.

Proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, zahvaljujući povećanoj tražnji za dezinfekcionim sredstvima, deterdžentima i alkoholom 2020. bila je veća 5,9 odsto nego  2019.godine. Značajan rast zabeležili su i proizvodnja pesticida i hemikalija za poljoprivredu, gde spadaju biocidni proizvodi za dezinfekciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *