Za nove kuće u Tekiji 140 hiljada evra

BOR – Ambasador Francuske u Srbiji Kristin Moro sa saradnicima, predsednik Opštine Kladovo Dragan Budujkić  i predstavnici izvođača radova, uručili su stanovnicima Tekije, čije su kuće u prošlogodišnjim bujičnim poplavama srušene, ključeve novih stambenih objekata.

„Zahvalila sam se Vladi Francuske što su nam dali krov nad glavom. Poplava nam je potpuno uništila kuću i sve stvari u njoj. Sada nastavljamo dalje onako kako moramo. Svakako sanovom kućom je mnogo lakše.“ – kaže Vida Tekelerović stanovnik Tekije, kojoj je poplava toliko uništila kuću da je morala da bude srušena.

Na mestu srušenih kuća izgrađena su dva stambena objekta veličine 60 kvadratnih metara i jedan veličine 80, a 140 hiljada evra, koliko je koštala izgradnja objekta obezbedila je Francuska ambasada preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Republike Srbije, čime je potvrđeno tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

„Drago mi je da i vi ovde osećate to prijateljstvo, ali ovo je pre svega želja da se pomogne ljudima koji su sve izgubili u prirodnoj katastrofi i kojima je pomoć bila potrebna. Mi i dalje sarađujemo sa predstavnicima Srbije, na prevenciji katastrofa. Deo projekata je završen, deo tek treba da se uradi, a mi smo tu da pomognemo.“ – naglasila je Kristin Moro, ambasador Francuske u Srbiji.

„Ovo je veliki gest francuskog naroda, koji je bio uz naše sugrađane, osetili su njihovu patnju. Donirali su ovim ljudima kuće, a ako nekom date krov nad glavom onda ste mu rešili najveći deo problema u životu. Ovo je još jedna potvrda dobrih veza Srbije i Francuske.“ – rekao je Dragan Budujkić, predsednik Opštine Kladovo

Ključeve novih stambenih objekata dobile su tri porodice. Šteta koju je Tekija pretrpela od bujučnih poplava septembra 2014. godine, kada je praktično celo selo bilo prekriveno muljem, procenjena je na više od milijardu dinara.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2y82kb“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.