Za osam medijskih projekata 4,8 miliona dinara iz budžeta Opštine Majdanpek

MAJDANPEK – U cilju ublažavanja negativnih posledica pandemije Kovida, Opštinsko veće Majdanpek donelo je, na današnjoj sednici Odluku o oslobađanju plaćanja komunalne takse za bašte ugostiteljskih objekata koje se nalaze na  javnoj površini lokalne samouprave.

Za sprovođenje ove Odluke neće biti dodatnih izdvajanja, ali će budžet biti uskraćen za prihode u iznosu od 440 hiljada dinara“, naglasio je Ivan Grmuša, šef Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove.

Saglasnost je data i na predlog Odluke o raspodeli 4.849.990 dinara namenjenih sufinansiranju osam projekata u oblasti javnog informisanja, kao i na Zaključak o nastavku učešća u Programu „Razvoj tržišta biomase“ u kojem Opština Majdanpek učestvuje od 2016. godine, a u okviru kojeg je već izgrađena nova toplana na drvnu sečku.

Ovim zaključkom zapravo potvrđujemo da smo spremni da nastavimo sa realizacijom projekta od kojeg će benefite imati i lokalna samouprava i njeni građani“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i Odluku o Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike u 2021. godini, kao i nacrt Odluke o formiranju Lokalnog saveta za zapošljavanje.

U okviru dopunskih tačaka donete su odluke o stavljanju van snage Programa rada i Programa subvencija JP „Vodovod“ zbog uočenih nepravilnosti, koje treba ispraviti do naredne sednice Opštinskog veća. Takođe, doneta je Odluka o izdvajanju 400 hiljada dinara iz budžeta  namenjenih završetku renoviranja stana Gorana Ilić, borca sa Košara, izgorelog u januaru prošle godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *