Za šest miliona uvećan agrarni budžet opštine Majdanpek

MAJDANPEK – Agrarni budžet opštine Majdanpek u ovoj godini iznosi 23 miliona dinara i za šest miliona je veći u odnosu na prošlu godinu.

Od ukupnih sredstava, planiranih za realizaciju programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja, najviše novca, 13 miliona dinara, opredeljeno je za investicije u fizičku imovinu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i 7 miliona za ruralnu infrastrukturu, odnosno, sanaciju nekategorisanih puteva.

Prilikom izrade Programa mera podrške, odnosno subvencija, rukovodili smo se interesovanjima poljoprivrednika za podsticaje u prošloj godini“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

U ovoj godini, registrovana gazdinstva sa područja opštine Majdanpek mogu računati na milion dinara regresa za veštačko osemenjavanje, 1,2 miliona za ostvarivanje odgajivačkih ciljeva u stočarstvu i 800 hiljada dinara za  uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede“, dodaje pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Raspisivanje prvih javnih poziva, odnosno konkursa očekuje se za manje od mesec dana.

Za šest miliona uvećan agrarni budžet opštine Majdanpek, 21.maj 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.